Nyhet

Dokumentär om ”Sveriges mest okända band”

Isak Strand vs. TOE har gått en annan väg än via den vanliga mediakarusellen. Nu är de klara med en dokumentär − som handlar om ingenting.

Hört talas om Isak Strand vs. TOE? Inte jättetroligt, men inte heller helt omöjligt. Gruppen har under sin korta tid i livet skapat en alldeles egen fanbas via internet och via ett ständigt giggande, men i tidningar och vanlig media har det varit relativt tyst om dem. Fram tills nu om de själva får välja. Nu är nämligen Isak Strand vs. TOE aktuella med en helt ny dokumentär: Medvind.

− Man skulle kunna säga att dokumentären Medvind handlar om ingenting, om sex stycken killar och deras trevliga sommar, skriver gruppen i ett pressmeddelande och fortsätter:

− Men Medvind handlar om så mycket mer än så. Vi får följa det svenska soul/pop- och reggaeinfluerade bandet Isak Strand vs. TOE under sommaren 2011. Bandet ska påbörja arbetet med en ny skiva och de bestämmer sig för att hyra ett hus på landsbygden i Södermanland. Här står tiden stilla, och naturen är den främsta influensen. Här finns tid till att umgås, jamma, skriva musik och äta blåbärspaj.


Snart är gruppen, som sedan tidigare har släppt en fullängdare och en ep, redo att släppa ännu ett album. Den kommande skivan spelades in våren 2012. Man tillfrågade Magnus Tingsek om att producera den vilket han ville. Han spelar även klaviatur och körar på låtarna. Skivan släpps under hösten och första singeln ges ut i slutet av september.

− När vi kom till studion så hade vi tio färdiga låtar att spela in. Resultatet blev dock något helt annat än vad vi hade sett framför oss. Det var en fantastiskt kreativ process i studion, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Se dokumentären Medvind i sin helhet här:


Medvind - Isak Strand vs. TOE from Isak Strand vs TOE on Vimeo.

ANNONCE