Nyhet

Han regisserar Michael Jackson-film

”Filmen är ett kärleksbrev, mitt sätt att återupprätta honom som en stor konstnär.”

Den hyllade amerikanske regissören Spike Lee har nu gjort en dokumentär med aldrig tidigare visat material om popikonen Michael Jackson. Bad 25 heter verket och kretsar kring åren då Jackson arbetar fram Thriller-uppföljaren Bad och sedan turnerade runt världen under flera år. Spike Lee är för tillfället i Venedig där han ska visa sin film på Venedigs filmfestival. Han berättar själv om filmen:

– När jag såg Michael Jackson på tv i Jackson 5 första gången 1969 så ville jag vara honom. Men när det kom till sång och dans tog det stopp. Filmen är ett kärleksbrev, mitt försök att återupprätta honom som en stor artist och multikonstnär och komma bort från allt som inte har med musik att göra, berättar Spike Lee som mötte pressen på dagen 25 år efter att Bad kom ut, den 31 augusti 1987.

Den som väntar sig ett vältrande i skandaler om popartisten väntar alltså förgäves då fokuset ligger på Michael Jacksons kreativa processer. Flera storheter inom film- och musikbranschen medverkar filmen och uttalar sig om sin relation till stjärnan, bland andra Martin Scorsese, som regisserade musikvideon till Bad, Mariah Carey, Kanye West och Sheryl Crow.

ANNONCE