Nyhet

Svensk reggaeprofil hyllas

Avled i bussolycka.

Den svenske musikern och kompositören Tom Hofwander a.k.a. Internal Dread gick för en månad sedan bort under tragiska omständigheter. Det var under Veronica Maggios dåvarande turné, där Hofwander agerade ljudtekniker, som han av oklar anledning föll ut ur turnébussen på väg från Danmark hem till Sverige.

Hofwander hade rykte om sig att vara en av Sveriges bästa ljudtekniker och var anlitad av artister som Robyn, Salem al Fakir, Peps Persson och nämnda Maggio. Han har även en mångårig erfarenhet som konsertarrangör och 1984 startade han skivbolaget Rub-A-Dub där han, förutom att ge ut reggaemusik under namnet Internal Dread, hjälpte till att sätta den svenska reggaescenen på kartan.

Nu arrangerar Toms vänner tillsammans med Södra Teatern en minneskonsert för den framlidne pionjären där en lång rad olika band och artister, alla nära vänner till Tom, kommer att uppträda. Bland andra Robyn, Petter, Titiyo, Papa Dee, Desmond Foster, Weeping Willows och Dag Vag kommer att framföra sina hyllningar under kvällen. Festen äger rum på Södra Teatern i Stockholm den 26 september.


ANNONCE