Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Calexico - Splitter

Se den eskapistiska sci-fi-videon till nya låten Splitter här.

Idag premiärvisar vi exklusivt videon till Calexicos nya låt Splitter. En låt som blir stycke nummer två att nå våra öron från bandets sjunde fullängdare Algiers som släpps nu på måndag, den 10 september.

Videon är en sci-fi-inspirerad historia som handlar om tre separata livsöden som vävs samman i ett och samma försök att fly ... jorden?

– Jag utvecklade idén om flykt till ett generiskt koncept, och adderade en touch av fantasy för att ljusa upp den dramatiska ton som flykt-situationer redan har. Att fly ombord på ett rymdskepp till en okänd verklighet som ett koncept bestående av förändring, möten och pånyttfödelse, säger regissören Paloma Zapata.

– Zapatas känsla för detaljer är fenomenal [...] Min enda önskan är att fortsätta arbetet med den här musikvideon och göra en hel spelfilm med tillhörande soundtrack, säger sångaren Joey Burns i sin tur.


Längst ner i den här nyheten ser du videon i all sin prakt, men innan dess rekommenderar vi att ta en titt på en liten film som dokumenterar delar av inspelningen av nya albumet Algiers.

Algiers släpps den 10 september och den 28 september kan du se dem i Stockholm respektive den 29 och 30 i Göteborg och Malmö.

 


ANNONCE