Nyhet

Månadens konsertmåsten

Sugen på att uppleva musik live i april? GAFFA har plockat ihop en lista med ett gäng höjdpunkter.

The Gaslight Anthem, Berns, Stockholm, 5 april, 20:00

Bandet från Amerika spelar snygg rock och om du tycker om Bruce Springsteen kan det här vara något alldeles speciellt. Med albumet The '59 Sound slog de stort både nationellt och internationellt. Räkna med att kvällen kommer kännas väldigt mycket jeansjacka och bestå av många sköna gitarriff.

Hästpojken, Svandammshallarna, Uppsala, 5 april, 18:00


Grabbarna från Göteborg plockade fram det allra finaste med sin senaste platta En Magisk Tanke. Hyllade av kritikerna både för studioalbumet och liveframträdandena som har kommit efter skivsläppet är det här något du inte får missa om du är förälskad i Göteborgs indie-scen.

Olle Ljungström, Lorensbergsteatern, Göteborg, 6 april, 18:00

Med sin nya platta Släng In En Clown och med sin medverkan i Så Mycket Bättre i ryggen är Olle ljungström hetare än någonsin. Räkna med att spelningen blir en oas i udda betraktelser och meningsuppbyggnader som du inte trodde var möjliga. Som vanligt då, när det gäller Olle Ljungström.


Stefan Sundström med band, Folkan, Borås, 6 april, 20:00

För den som är kär i visor kryddat med vardagliga betraktelser och samhällskritiska texter är Stefan Sundström antagligen inget okänt namn. Han släppte nyligen plattan Under Radarn som belönades med fem stjärnor av GAFFA. Förvänta dig en mysig kväll med finurliga texter.

Mumford & Sons, Annexet, Stockholm, 10 april, 19:30


Sedan Sigh No More har bandet som leker fram sitt ljud med hjälp av banjon blivit en av världens hetaste grupper. Den nya plattan, Babel, som innehåller monsterhiten I Will Wait, har tagits emot med öppna armar. Här pratar vi mysig stämning. Men också exploderande höjningar i en alldeles perfekt mix.

Ellie Goulding, Debaser Medis, Stockholm, 13 april, 19:00

Med en len röst har Ellie trollbundit sin publik och blivit riktigt stor utanför England. Tolkningen av Elton Johns klassiker Your Song är ett fint exempel på Ellies talang. Lyssna även på hennes samarbete med Erik Hassle där duon har skalat ner Robyns hitdänga Be Mine till något riktigt, riktigt vackert.


Hardcore Superstar, Zaragon Rock Club, Jönköping, 13 april, 19:00

Är du rädd för att svettas? Ja, då är kanske inte Hardcore Superstar något för dig. Här snackar vi totalt jäkla ös när ett av Sveriges populäraste hårdrocksband går upp på scenen och river av sina låtar.

Tomas Andersson Wij, Clarion Hotell, Örebro, 13 april, 19:00


Han har jämförts med Ulf Lundell. Och visst, det kanske finns en viss likhet där. Med fina melodier och tänkvärda texter har Tomas Andersson Wij förmågan att vagga in sin publik i en härlig känsla. Men bli inte överraskad om vemodet kryper fram, Tomas Andersson Wij har några riktigt tunga låtar som bryter av vårstämningen.

Imagine Dragons, Debaser Medis, Stockholm, 15 april, 19:00

Plötsligt small det. Sedan var bandet från Las Vegas en angelägenhet för världen. Med sitt indie-drypande sound med influenser av dupstep har framgångarna inte väntat på sig. Lyssna, om du har lyckats missa, på radiohiten Radioactive för att få ett hum om deras musik.


Gnucci, Debaser Medis, Stockholm, 19 april, 19:00

Energisk. Färgsprakande. Ja, Gnucci öser på när hon står på scenen. Du som spanade in P3-guld vaknade antagligen till i TV-soffan när Ana Rab från Västerås plockade upp micken. Hon är en snabbkäftad rappare som blev nominerad för årets hiphop/soul under P3-guldgalan.

Petter + Ison och Fille, Debaser Medis, Stockholm, 20 april, 19:00


Grabbarna har gjort slag i sak. Efter en lång vänskap och ett par gästinhopp under årens gång så kör två av Sveriges största hiphop-akter ihop sina mikrofoner och turnerar tillsammans. Räkna med skönt gung.

Miss Li, Conventum Club 700, Örebro, 20 april, 19:30

Trallvänligt och energiskt. Och unikt, på många sätt. Miss Li gick rakt igenom TV-rutan i Så Mycket Bättre och fick en helt ny publik att vända sig till. Med jazziga influenser och ett malande piano kan det bli svårt att stå still.


Samling, Pustervik, Göteborg, 20 april, 22:00

Med poppiga och progg-liknande slingor är det här något alldeles extra för dig som älskar melankoliska röster tillsammans med trummor och gitarr. Om du gillar svensk musik är det här en uppfriskande upplevelse. Ett band att hålla ögonen på i framtiden.

Ossler, Södra Teatern, Stockholm, 20 april, 20:00


Senaste albumet från Ossler var en ganska tung och sorglig produktion. Men det betyder inte att kvällen blir något svårt och jobbigt. Här är det upplagt för fina melodier och upplysande texter.

The Hives, Restaurang Liljan, Borlänge, 25 april, 19:30

Åtta mil från The Hives födelsenäste, Fagersta, river gruppen av en spelning. Borlänge, närmare bestämt. Det här är en perfekt pepp för festivalsommaren. För vad andas mer festival och fullständigt ös än Howlin' Pelle och hans mannar.


Ansiktet, Karlstad, Nöjesfabriken, 30 april, 21:00

Med den nya plattan #dennyarnbmannen vill Herbert Munkhammar, Maskinen, och Erik Nordström, Lilla Sällskapet, tänja på könsidealen i samhället. Samtidigt levererar duon stilren hiphop och R&B som har letat sig in på topplistorna. Kvällen lär bjuda på en del naket, läs GAFFA:s intervju med grabbarna så förstår du varför.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Har vi missat något måste? Tipsa vidare i kommentarfältet nedan!

ANNONCE