Nyhet

Record Store Day får fint besök

Svenska storheter hyllar skivan i Göteborg.

Mellan den 19-21 april är det Record Store Day Göteborg, en minifestival där musikupplevelsen på skiva men även på scenen är det som lyfts fram.

I Göteborg har intresset varit stort från första början och växt efter varje år. Under tre fullspäckade dagar på Bengans, Pustervik och Kulturhuset Oceanen bjuds publiken på musik från några av Sveriges största.

Håkan Hellström inleder Record Store Day Göteborg på Bengans, där han även signerar sin nya skiva Det Kommer Aldrig Va Över För Mig. Under lördagen spelar Miriam Bryant, Division of Laura Lee, Maia Hirasawa, Britta Persson, Petra Marklund och Samling på Bengans och i Pustervik.


På kulturhuset Oceanen arrangeras en skivmässa. I ett pressmeddelande skriver även arrangörerna att lördagen bjuder på flera intressanta inslag för musikälskaren.

"Under lördagen släpps också mängder av limiterade RSD-releaser på CD och vinyl, bl a specialinspelningar och återutgivningar med Anna Ternheim, Tiamat, Stillborn och Honey Is Cool. På Kulturhuset Oceanen arrangeras en skivmässa med några av landets främsta utställare. Under lördagen bjuder Hifi -klubben på lyssning av aktuella titlar på Pustervik. Dessutom planeras oannonserade uppträdanden och events i skivaffärer, caféer och butiker".

Nu står det även klart att Goat släpper sin nya singel Dreambuilding/Stonegoat den 20 april på Record Store Day. Släppet är i limiterad upplaga, endast 1000 exemplar på vit vinyl ska finnas att tillgå.


ANNONCE