Nyhet

Boy George ger ut nytt

Skandalomsusade Culture Club-frontmannens första album på 18 år.

 

Boy George, som en gång i tiden frontade New Romantics-bandet Culture Club, är aktuell med nytt album. Det första på över 18 år, närmare bestämt. Plattan kommer att släppas på Georges eget skivbolag och heter This Is What I Do. I samband med släppet kommer han även att bege sig ut på en kortare Englandsturné. Så här säger huvudpersonen själv i ett pressmeddelande om albumet:

– Jag ville skapa ett avslappnat album, som inte är överproducerat och det tror jag att jag har lyckats med. Jag lyssnade på saker som Beasts Of Burden med Rolling Stones och drömde mig helt och hållet tillbaka till 70-talet. Den här gången har jag skrivit utifrån en glad sinnesstämning, det har inte funnits några ex-flickvänner att hämnas på eller nåt sånt.

This Is What I Do figurerar en rad gäster som också kommer att assistera honom live, så som Dj Yoda, Kitty Durham, Ally McErlaine och Nizar Al Issa.

Boy George har den senaste tiden mest omtalats för sina skandaler. År 2009 dömdes han för att ha tillfångatagit en norsk manlig eskort och kedjat fast honom vid väggen. Han har även vid upprepade tillfällen blivit arresterad för kokaininnehav.


 

ANNONCE