Nyhet

Förvägrades visum till Sverige - nu klar för Way Out West

Festivalens sista släpp bär även på hyllad svensk rock, dansk soul och norsk punk.

Omar Souleyman var klar för Stockholm Music & Arts men nekades visum in till Sverige. Det på grund av att Sverige i nuläget inte släpper in syriska medborgare. Risken att bandet skulle försöka stanna i Sverige efter konserten var för stor, ansåg de svenska myndigheterna.

Nu ger emellertid Way Out West Omar Souleyman en ny chans att synas i Sverige om han nu släpps in, det vill säga.

– Vi anser att Omar Souleyman fallit offer för en fyrkantig regeltolkning från svenska myndigheters sida. Det är uppenbart att Omar Souleyman är en turnerande professionell artist som inte har för avsikt att fly till Sverige, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.


Omar Souleyman är född 1966 i Syrien och har sedan han började sin karriär 1994 spelat in fler än fem hundra skivor, de flesta liveinspelningar från bröllop och fester. Musiken är psykedelisk, inte sällan med elektroniska beats och mer eller mindre vansinniga/genialiska synthmoment. Han har samarbetat med bland andra Björk, José Gonzáles och Damon Albarn från Blur, och spelade bland annat på Glastonbury 2011.

I ett pressmeddelande tillägger Way Out West:

– Vi säger - välkommen Omar! Och till svenska myndigheter säger vi, varsågoda, en andra chans.


Förutom Omar Souleyman bokar festivalen även till sig Graveyard, Quadron, Evian Christ och Honningbarna.

Way Out West sker 8 – 10 augusti och har sedan tidigare bokat Neil Young, The Knife, Cat Power, Tame Impala, Of Monsters And Men, Kendrick Lamar, James Blake, Beach House med flera. Köp biljetter via GAFFA.se/live.

Kolla in GAFFAs egna Way Out West-sida. Den uppdateras med nyheter, intervjuer, bildgallerier och recensioner före, under och efter festivalen.


ANNONCE