Nyhet

11 anledningar att se Pearl Jam i Stockholm

Grungeikonerna klara för Sverige.

Pearl Jam meddelar idag att bandet kommer bege sig ut på en Europa-turné nästa sommar och den 28 juni kommer de till Friends Arena i Stockholm.

Europaturnén består av 11 spelningar och idag är det 11 nätter kvar till jul. GAFFA-redaktionen såg det som tecken på behovet av att lista 11 anledningar till varför du borde gå och se Pearl Jam under 2014.

1. Material
Bandet tar med sig en ny grym skiva på turnén. I oktober släpptes Lightning Bolt, de första nya sångerna sedan 2009. Här är GAFFAs recension.


2. Musikhistoria
Bandet var bland fanbärarna för grungen när musikstilen vann mark och blev populär under början av 90-talet. Ta chansen att se lite levande musikhistoria.

3. Upplevelsen
Pearl Jam har sedan starten varit ett notoriskt bra liveband.

4. Yellow Ledbetter
Låten som ingen vet texten på bärs fram av en gitarr som mer än en gång misstagits för Hendrix Little Wing. BRA.


5. Klokhet
Eddie Vedders råd kommer med goda referenser, Bill Clinton avstod från att tala till nationen då Nirvanas Kurt Cobain begått självmord efter att Vedder i ett samtal med Clinton uttryckt en oro att fans skulle imitera Cobain.

6. Covers
Bandet brukar köra sköna covers på konserter, bland annat har MC5 och Black Flag är föremål för hyllning. Underbara Last Kiss som finns på Lost Dog-skivan är också en cover av J. Frank Wilson And The Cavaliers.

7. Karma
Pearl Jam har alltid visat samhällsengagemang. Last Kiss var till exempel en singel där intäkterna skänktes till förmån för krigets Kosovo. Bandet har också en koldioxidneutral-policy, bandet har förtjänat att du kommer och kollar.


8. Risktagare
Vid sin andra platta gjorde Pearl Jam så okommersiella videor som möjligt för att inte spela MTV i händerna. MTV, som då var en kraftfull aktör i musikbranschen gillade inte draget och ville inte visa videorna. Men på allmän begäran var kanalen tvungen att vika sig.

9. Kvalitet
Skivan Ten.

10. Sköna
De plockar med sig ett fan till MTV Video Music Awards 1993, för att de kunde göra det. Klassiskt skönt.

11. Detta:


p>Biljetterna släpps den 20 december.

Köp dina biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE