Nyhet

Här är Musikhjälpens mest önskade låtar

Insamlingen slog nya rekord med provokativ låt i toppen.

Så var Musikhjälpen till ända för detta år. Igår klev Emma Knyckare, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer ut ur glasburen på Gustav Adolfs torg i Göteborg och avslutade sina 144 sändningstimmar.

Dryga 28 miljoner blev resultatet av årets insamling. Som vanligt bestod aktiviteterna av artister på besök i buren, privata initiativ runt om i världen och auktioner. Några av årets auktioner som avslutades under förra veckan var att få Veronica Maggio som lucia, Markus Krunegråd och Patrik Berger remixar din låt och Sarah Dawn Finer sjunger på ditt bröllop.

En annan stor del av Musikhjälpen är låtönskningarna. Lyssnarna kan skicka in önskningar om vilka låtar som ska spelas och betalar för detta.

Listan på mest önskade låt toppas av programledaren Sarah Dawn Finers Kärleksvisan därefter följer Kents Utan Dina Andetag. På tredje plats kom Håkan Hellström med Valborg. Därefter ser vi bara några veckor gamla men omdiskuterade Svarta Duvor & Vissna Liljor med Kartellen och Timbuktu. Alla topp tio utom en är dessutom från 2000-talet, undantaget ligger på tionde plats och är Queens Bohemian Rhapsody.

De översta platserna på listan över de mest önskade artisterna innehåller samma artister som mest önskade låt men i annan ordning. Hellström i topp, Kent håller kvar andra plats och Sarah Dawn Finer norpar brons platsen.

De tio mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2013:
1. Håkan Hellström
2. Kent
3. Sarah Dawn Finer
4. Lars Winnerbäck
5. Bruce Springsteen
6. Timbuktu
7. Queen
8. Coldplay
9. Laleh
10. Beyoncé

De tio mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2013:
1. Sarah Dawn Finer – Kärleksvisan
2. Kent  – Utan Dina Andetag
3. Håkan Hellström – Valborg
4. Kartellen & Timbuktu  – Svarta Duvor & Vissna Liljor
5. Ylvis – The Fox 6. Beyoncé – Run The World
7. Veronica Maggio & Håkan Hellström  – Hela Huset
8. Håkan Hellström  – Det Kommer Aldrig Va Över För Mig
9. One Direction  – Story Of My Life
10. Queen  – Bohemian Rhapsody

ANNONCE