Nyhet

Hultsfred/Stoxa läggs på is

Så här ser arrangörens nya planer ut.

Hultsfredsfestivalen som i år flyttade till Stockholm i hopp om att locka fler besökare läggs på is över nästa sommar. Festivalen pausar alltså i ett år.

– Hultsfredfestivalen existerar inte längre, det namnet ändrades redan i år. Just nu jobbar vi på ett helt nytt koncept, ett nytt namn, en ny grafisk design. Men vi behöver också tid till att genomföra infrastrukturella förändringar på plats i Stoxa, säger arrangören FKP Scorpions VD Folkert Koppmans till GAFFA.

De sista resterna av Hultsfredsfestivalen försvinner därmed.

– Det kommer göra festivalen gott att få en paus. Det gamla Hultsfred-namnet måste få försvinna innan vi kan ta nya tag. Vi behöver också jobba lite mer för att få det nya konceptet färdigt. Just nu ligger vi på kanske 50-60 procent, säger Koppmans till GAFFA.

Beslutet att pausa har växt fram under de senaste 2-3 veckorna men faktumet att Hultsfredsfestivalen gjort stora förluster de senaste åren har inte vägt särskilt tungt i beslutsfattandet.

– Hultsfreds koncept fungerade inte. Jag tyckte vi hade gjort det bra men på grund av någon anledning fungerade det bara inte, säger Koppmans.

Hur den nya festivalen kommer att se ut är Koppmans tystlåten om.

– Det finns många konkurrenter ute i festivalsverige som skulle vilja veta det, skrattar han. Men jag kan berätta att det kommer fortfarande vara indiebaserat. Indiemusiken kommer vara en stor del av det. Men vi får inte vara rädda för att föra in till exempel konst eller liknande. Det ska vara en experimentell festival, säger FKP Scorpio-VD:n till GAFFA.

Då ses vi på Stoxa 2015?

– Ja, jag hoppas att du kommer, avslutar Folkert Koppmans VD på FKP Scorpio till GAFFA.