Nyhet

''Innovativt och kreativt på alla sätt!''

VIDEOFROSSA: Här är albumaktuella Lights & Motions favoritvideor.

Nyss släppte Lights & Motion sin andra fullängdare Save Your Heart och med den en egen video till låten Home.

Bakom soloprojektet Lights & Motion döljer sig Göteborgsbaserade Christoffer Franzén. Tidigare i år skedde albumdebuten och i ett högt tempo är det nu dags för uppföljaren.

Det bestämda valet att inte visa ansiktet för att låta musiken stå i centrum har inte hindrat de digitala framgångarna, 800 000 följare på Soundcloud talar sitt tydliga språk.

Låtar från den första skivan, Reanimation, har bland annat kunnat höras i filmtrailers till storproduktioner som The Lone Ranger och Homefront. Vilket är lättförståeligt, Lights & Motions skapar filmisk och tät musik. Just avvägd för att ackompanjera rörlig bild, något som visas i den nya videon.

Därför tyckte GAFFAs redaktion att det var på tiden att Lights & Motion fick välja sina favoriter och förklara valen.

Som vanligt hittar ni videofrossans VJ:s eget alster längst ner.

Sigur Rós – Glósóli

– Min absoluta favoritmusikvideo någonsin. Att kalla det enbart musikvideo känns dock nästan lite för snålt då det mer är som en cinematisk kortfilm. Outrot där alla barnen springer uppför kullen på berget i takt med att musiken stegras och sedan slänger sig av klippan för att flyga iväg är bland det vackraste jag sett.

Coldplay – Speed Of Sound

­– När Coldplay släppte videon till deras mega-hit Speed Of Sound så var det någonting i mig som resonerade så oerhört med den stora ljusväggen de spelar framför. Det kändes så levande och jag tycker att det matchar känslan av musiken perfekt … kanske för att jag själv tänker på musik i färger?

Listener ­– Wooden Heart

– Det är en rätt så lustig låt den här, spoken word över en väckande musikalisk bakgrund. Första gången jag såg denna video var även första gången jag hörde låten och även då jag inte riktigt kunde identifiera musiken så var den så oerhört full av känslor. Det är någonting stort och otroligt genuint i sångarens uttryck som gör att man tror på vad han säger. Videon bidrar med en förstärkning av kampen han pratar om. Väldigt fint.

M83 – Echoes

– Introduktionsvideon till M83s hyllade album Hurry Up, We're Dreaming, med låten Echoes Of Mine. Tekniskt sätt kanske det inte är en traditionell musikvideo men jag älskar den så mycket så att jag var tvungen att ta med den trots allt. Episk baskagge/crash-gitarr-komp transporterar oss långt bort medan det visuellt grandiosa bildspelet får oss att glömma omvärlden. Precis vad musik ska kännas som.

Muse – Newborn

– Musiken är oerhört ambivalent då det nästan låter som ett Danny Elfman-soundtrack till någon mörk Tim Burton-film. Videon är väldigt övertygande i sitt sätt att spegla denna frenetiska jakt på en identitet. Och sen så måste man bara älska den distade basen och sångaren Mat Bellamy's mörka vibrato. Innovativt och kreativt på alla sätt!

Avslutningsvis, Lights & Motion med Home:

ANNONCE