Nyhet

''Jag har alltid varit en regnbågspojke''

VIDEOPREMIÄR: Hampus Carlsson - Stjärnstoft Och Damm

23-årige Hampus Carlsson står bakom en av fjolårets dansvänligaste sommarplågor (enkelt benämnd just Sommarplågor). Debuten har gett en halv miljon lyssningar på Spotify och videon har nått över 50 000 visningar på YouTube.

Den tog sin lilla tid, men 15 månader senare är det äntligen dags för uppföljaren Stjärnstoft Och Damm.

– Jag skrev klart låten i höstas, sedan gjorde jag en demo ihop med min gitarrist Johan Weber och i februari började själva produktionen i Breakouts Studio i Halmstad. Det är en låt om kärlek, ensamhet och någon form av sammanfattning av vad stunden betyder och att man någon gång bara är stjärnstoft och damm.

Videon till Stjärnstoft Och Damm är inspelad på Tylösand. Hampus visste sedan tidigare att han ville att videon skulle bestå av tre delar. När han frågade Albin Sjödin om han ville filma och göra videon blev svaret ett solklart ja.

– Han filmar sjukt vackert och är duktig. Det blir så snyggt när jag får färgen kastad på mig. Det symboliserar nog allt som handlar om mig. Jag har alltid varit en regnbågspojke. Tycker om att ha min insida på utsidan och färg och regnbågar är det som finns i mig. Och massa melankoli såklart! Färgen är en symbol för både mig, låten, glädjen, lidandet och allt annat runt omkring min fiktiva och min verkliga värld.

Stjärnstoft Och Damm har sina elektroniska beats, synthar, blåsslingor, körer och gitarrer. Den har texten om att älska och om att bli ensam. Om det är en dansant sommarlåt eller en tung höstlåt kan du välja själv. GAFFA presenterar, med både dansgolvssvett och sömnlöshetstårar, Hampus Carlssons andra singel med tillhörande video:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE