Nyhet

''Måla dina drömmar''

VIDEOPREMIÄR: If You Say So – Paint Me.

Tanken var att bli singer-songwriter men så blev det inte. If You Say So skaffade sig ett inspelningsprogram till datorn och fick låna en synth av en kompis. Genom en annan bekant fick hon kontakt med producenten Patik Lorentzon och vips så var första låten skriven, Paint Me. Sången släpptes under namnet If You Say So och nu kommer videon.

– På hemmaplan i Göteborgshamn spelades videon till If You Say So's debutsingel in. Bland tampar, båtvrak och målarfärg på Vendile båtvarv fick If You Say So tillsammans med filmsystrarna Kentsdottir fria händer att gestalta låten och budskapet; ta hjälp av din omgivning för att måla dina drömmar, säger If You Say So själv om videon till GAFFA.

Det som betraktaren får uppleva är kontraster. Redan i första scenen tydliggörs kontraster. Den skrälla och glada färgen mot den hårda och kantiga kängan. Kontrasten i If You Say So's flor mot den kantiga och grovhuggna hamnen. Kontrasten i det gamla traditionstyngda instrumentet cello mot den nya digitala musikfonden. Videon utspelas i ett färgspektrum som gör att drömmen inte känns långt borta vilket lägger yterligare en kontrast, den mellan vakenhet och dröm.

Så varsågoda, premiären av videon till Paint Me med If You Say So:

Text och Musik: If You Say So, Patrik Lorentszon
Film och Produktion: Kentsdottir Art and Production
Regisserad av: If You Say So, Kentsdottir Art and Production
Cello: Agnes Magnusson