Nyhet

När handlingskraft föds ur frustration

VIDEOPREMIÄR: Tikkle Me – Time To Act.

Eskilstunaduon Tikkle Me släppte den 26 september singeln Time To Act hämtad från deras kommande skiva. Skivan ska släppas under våren men redan idag, som en lite försenad helggåva släpper Frida Herchenröther och Karin Taberman, som står bakom Tikkle Me, en video till singeln.

Time To Act är en uppmaning till att bryta gamla invanda mönster och en längtan efter ett samhälle där alla får ta en självklar plats, något som behövs i deras bransch säger bandet.

– Tillsammans med Johan F. Wahlberg och det separatistiska aktivistkollektivet Etown Grrrl Gang har vi försökt spegla låtens budskap om den gemenskap och handlingskraft som kan födas ur frustration över att behöva kämpa sig förbi osköna attityder och gamla vanor. Något som tyvärr ständigt är aktuellt att uppmärksamma inte minst med tanke på det senaste inlägget från Laleh om hur kvinnliga producenter osynliggörs, säger Frida Herchenröther om låten och videon.

Videon är sparsmakad och jobbar med enkla, effektiva medel. Det finns ett mörker, förutom det som faktiskt omsluter personerna i videon, som ständigt smyger runt hela videon. Kombinerat med det abstrakta bildspråket blir stämningen snabbt illavarslande och påträngande. Vilket står i kontrast till den ändå hoppfulla eller uppmanande refrängen. Det är en skuggtillvaro som inte släpper tittaren ur sitt grepp förrän de avslutande scenerna och en himmelsfärd.

Här är Tikkle Me med Time To Act.

Regisserad av Johan F. Wahlberg.