Nyhet

''Plocka öl från soptunnor är inte högt upp på min lista''

Özgür Kurtoglu pratar sköna och osköna festivalminnen med Popagandas besökare.

Cecilia Vaz, 27, artist/låtskrivare/producent?
Vad är ditt bästa festivalminne?
– Oj. Fan, det här är ju jättesvårt. Alltså, bästa festivalminne … det finns inte så jävla mycket som klår Purple Rain med Prince, jag får nog ändå säga det. På Way Out West. Det är den som poppar upp först.

Vad är ditt sämsta festivalminne?
– 
Fan, jag har ju inte så jävla många dåliga festivalminnen. Men … äh, det är väl alltid regnet. Tråkigt, men så är det. (…en kvart senare…). Vänta! Jag kom på en till bästa och en sämsta! Det är givetvis när Frank Ocean ställde in på Way Out West. Och min andra bästa är: James Blake på Bestival, en av de bästa konserterna jag någonsin sett. Och Purple Rain, som sagt.

Vad gör Popaganda speciellt?
– Det är så himla mycket kvinnliga bokningar, jag tycker det är sjukt grymt. Jag gillar det som fan. Jag tycker det är bra bokningar överlag, men det sticker ut för Popaganda i år vilket gör att jag vill supporta dem mer.

Filip Nilsson, 29, bandbokare.
Vad är ditt bästa festivalminne?
– Bästa festivalminnet är Saint Etienne på Roskilde, 2000. Jag fick ögonkontakt med Sarah Cracknell.

Vad är ditt sämsta festivalminne?
– Samma festival, under samma tid. Pearl Jam spelade samtidigt. När vi gick ifrån Saint Etienne så fick vi höra att spelningen var inställd. Det är det sämsta. Definitivt.

Vad gör Popaganda speciellt?
– Det är tre saker, kan man säga: att de bokat så många kvinnliga artister, det tycker jag är svinbra. Sen tycker jag det är bra att det är mitt i stan, alltså mitt på Söder, att det utvecklats från vad det var på Stockholms Universitet till vad det är idag. Sen kan man tycka vad man vill om att Luger är med istället för kåren på Stockholms Universitet, men det funkar bra ändå. Det sista utmärkande är ju att det är det sista på sommaren.

Olivia Krall, 18, studerande.
Vad är ditt bästa festivalminne?
– Det du … jag vet inte, det är bara musiken och känslan av festivalen egentligen, allting. Jag såg The Wombats och det var typ helt … jag var jätteglad, det är mitt favoritband. Jag såg dem i San Diego. Det var en stor grej.

Vad är ditt sämsta festivalminne?
– Att plocka upp öl just nu från soptunnor är inte så högt upp på min lista, haha. För att folk inte kan förstå var det står "färgat" och "ofärgat", då måste jag plocka upp det eftersom jag är funktionär här, och då måste vi ju flytta på dem det är rätt mycket öl kvar i de flesta flaskorna så … då är det inte så roligt, haha.

Vad gör Popaganda speciellt?
– Det är så litet, så det är en mer personlig känsla. När det är stort så är det liksom fem scener och så måste man springa från scen till scen för att se nästa band, medan här så har man ju tid att se precis allt. Och sedan är det ju på Söder så det är ju pluspoäng på det.

 


ANNONCE