Nyhet

''Räck rätt finger åt rasismen''

PREMIÄR: Vapenbröder – Nej Tack.

De sju medlemmarna i Vapenbröder prånglar ut svensk, ärlig och energisk pop. Bandet vann 2011 Blekinges uttagning av tävlingen Musik Direkt och året efter släppte det blekingebördiga bandet debutplattan Elva Streck.

Bandet verkar ha lyckats med det omöjliga, att bli profet i sin egen hemstad för 2012 fick Vapenbröder Karlskronas kommuns Kulturpris med motiveringen:

"För att med smittande ärlig pop gjort Karlskronas musikscen starkare och mer färgsprakande. För att ni fortsatt ska stå upp för att sprida spelglädje, värme och entusiasm till alla som får nöjet att ta del av ert alldeles egna sound nu och i framtiden".

Karlskronabandet är nu på gång med ny singel men innan den släpps "smygs" en låt med video ut. Låten är Nej Tack som bandet bara kört live innan. Nej Tack beskrivs som "en direkt känga till SD och Jimmie" och bandet understryker sin ställning ifall låten inte skulle göra den klar.

– Vi gör det här för att bidra i kampen mot rasism och hoppas på att fler hakar på tåget. Låt inte rasismen vinna, räck rätt finger åt rasismen, säger gruppen till GAFFA.

 

ANNONCE