Nyhet

Rookiefestivalen fyller på med hiphop-STORheter

Och blandar ut med ösig rock, discopop och reggaegung.

Trots att gamla anrika Hultsfredsfestivalen flyttat har staden ändå en festival kvar. Genom åren har Miss Li, Movits, Moto Boy och Maia Hirasawa visat upp sig på Rookiefestivalen innan de sedan slagit igenom på bred front. I år har bland annat Vånna Inget, Far & Son och Julia Vero tidigare presenterats. Nu är det dags för årets sista artistsläpp, och de största namnen rör sig i hiphopsfären.

Stor har med sina två album Nya Skolans Ledare och Shere Khan XIII bevisat att han tillhör Sveriges nya hiphop-elit. Linda Pira är aktuell med såväl albumet Bang Bang/Bäng Bäng som med en SVTPlay-dokumentärserie. För att fylla ut hiphopskorna rejält får de båda, relativa, nykomlingarna sällskap av legendariska producenterna The Salazar Brothers, som slog igenom med The Latin Kings.

Det blir dessutom mer hiphop i form av Dapz, ösig rock från The Fix och Browsing Collection, discopop från Flo och pop med reggaegung från Musikkollektivet. Dessutom är vinnarna från såväl svenska som den nordiska finalen av årets Emergenza Festival, Ystad-bandet Negative Nancy, på plats för en spelning på Rock City under Rookiefestivalen.

Festivalen går av stapeln 25-26 oktober och biljetter går att köpa via gaffa.se/live.