Nyhet

Spela Shoreline-stenen borta – ny skulptur på plats

Är ''Spela Freezing Moon'' ett lika starkt varumärke i Göteborg?

Är ni redo för en till omgång av Spela Shoreline-stenen? Snabb recap: en sten som hyllade Broder Daniel restes i Slottskogen i Göteborg inför Way Out West i somras; kommunen ville plocka bort den; människor rasade och Facebook-upprop startades; stenen fick vara kvar. Men under helgen hittades den plötsligt liggandes på marken. Om det var av naturliga orsaker eller ej ska vi låta vara osagt. Oavsett plockades den då snabbt bort och det hela fick sig ett slut. Eller?

Nej. Nu har nämligen en ny hyllande symbol satts upp på platsen där stenen stod. Det rör sig den här gången om en träskulptur (?) med texten "Spela Freezing Moon". Som då hänvisar till låten av norska metalbandet Mayhem. Och nu har ett nytt Facebook-upprop startats för att få behålla den skulpturen.

Frågan är väl dock om Mayhem har ett lika starkt stöd som Broder Daniel har i Göteborg. Och dessutom verkar Spela Shoreline-stenen vara på väg tillbaka. Åtminstone om man får tro Linda Nyberg som är chef på park- och naturförvaltningen.


– Vi kommer att begära ett gåvobrev från konstnärerna för stenen. Sedan kommer vi att undersöka var det kan vara en lämplig plats att placera den i parken, sade hon nämligen tidigare till GP.

Så – vad hoppas ni på: Spela Shoreline-sten eller Mayhem-träskultur?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  


ANNONCE