Nyhet

Svensk festival i konkurs

Festivaldöden visar sig på nytt.

Det har varit något år nu när festivalerna inte riktigt försvunnit i samma takt som tidigare. Kanske på grund av att de större festivalerna numer drivs av stora företag och inte mindre ideella föreningar. Men vi ska låta de spekulationerna vara för att istället meddela en tråkig nyhet. Festivalen Rockviken, i Frövi, blev bara tvåårig. Föreningen med samma namn som festivalen har nämligen lämnat in sin konkursansökan. Det innebär att sommarens festival, med akter som Electric Boys, Bullet och Jorn, blev den sista.

Så här skriver festivalen på sin Facebook-sida:

"Ideella föreningen Rockviken som driver festivalen Rockviken i Frövi, har ansökt om att försättas i konkurs. Rockviken 2014 lyckades inte uppnå de mål som satts upp i budget. Detta beror i första hand på uteblivna biljettintäkter. Vi såg tidigt i statistiken att biljettförsäljningen runt om i Sverige och även våra nordiska grannländer ökade drastiskt jämfört med föregående års festival. Vi vågade därför tro på en viss ökning av den totala biljettförsäljningen, men så blev inte fallet. Samtidigt som det nationella intresset för Rockviken ökade, minskade alltså det lokala intresset.

Vi är trots detta mycket glada och tacksamma över den fantastiska support vi fått av alla invånare i och omkring Frövi. Rockvikens intäkter består helt och hållet av biljettförsäljning och sponsorer. Vi har inte fått några kommunala bidrag. Samtal har förts med Lindesbergs Kommun, som sagt sig vara positiva till samarbete med Rockviken i framtiden. Det finns dock inga möjligheter till hjälp med de aktuella skulder föreningen besitter, och vi ser därmed ingen annan möjlighet än att försätta föreningen i konkurs.

Vi tackar alla besökare, sponsorer och volontärer som gjorde Rockviken till den fantastiska festival den var under 2 år."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE