Nyhet

''Vi flyr en hård och kall verklighet''

VIDEOPREMIÄR: Cure-A-Phobia – Nattfjäril.

Cure-A-Phobia är en kvartett som beskriver sig som "en förvirrad minicirkus med clownskräck som vill få dig att öppna ditt sinne". Det låter kanske konstigt men jag lovar att om du fortsätter läsa och spanar in bandets nya video så kommer det hela på något sätt att klarna.

Malmöbandets debutalbum, Water, släpptes tidigt under 2012. Album gjordes också till en dansföreställning tillsammans med dansduon Versus Operandi.

Nu släpper de en video till sin nya singel, Nattfjäril.

För ett band som bildades i syfte att överkomma scenskräck, prestationsångest och mindervärdeskomplex verkar de två årens upplevelser gjort gott. Ingen av känslorna som skulle övervinnas finns till synes kvar, baserat på bandets nya video.

Till en fragil och porlande ny singel kommer en lika vacker video. Videon dansar fram som en älva på morgondagg, varsamt och fjäderlätt.

Upplevelsen kan nog bäst kokas ner till en rad från Nattfjäril, "far iväg någonstans, jag är din ögonfrans". Det är precis så abstrakt och självklar som videon är.

"Vi befinner oss i gränslandet mellan natt och dag. Tillsammans med nattfjärilen flyr vi en hård och kall verklighet, och drömmer oss bort till en tillåtande fantasivärld fylld av ljus och värme, närhet och omtanke. I dessa tider känner vi att det är extra viktigt att sprida kärlek, förståelse och öppenhet", skriver bandet själva om videon.

Cure-A-Phobias musik byggs av Jenny Nilssons sång, Elina Nygrens viola, Daniel Hanson Cederskärs basklarinett och Fanny Gunnarssons piano.

Film: Christofer Nilsson.

Inspelning och mixning: Emil Isaksson, Studio Möllan.

Mastring: Andy Lundgren, Ljudateljén. 

Skådespelare: John Venkiah och Nils Dernevik.

 

ANNONCE