Nyhet

Drömpop-paket till Sverige

Fem artister visar prov på svävande och samplingsbaserad elektronisk musik under en vårkväll.

Det är fem unga amerikanska producenter inom den allt bredare beteckningen drömpop som besöker Kägelbanan 12 maj. Det handlar om popmusik med mycket synthar och beats omgivet av ett drömskt skimmer. De fem artisterna vi får bevittna är ­XXYYXX, Blackbird Blackbird, Slow Magic, Giraffage och Beat Culture.

XXYYXX är blott 17-årige Michael Everetts skötebarn och kanske den av amerikanerna som fått mest uppmärksamhet i det senaste. Hans singel från förra året, About You,  är på väg att få sju miljoner visningar på YouTube och den unge musikern har redan hunnit med att släppa två album.

Förra året samarbetade XXYYXX med Giraffage som också följer med på turnén. Med sig till Europa tar Girraffage sitt nya album Needs som släpps i dagarna. Charlie Yin är killen bakom projektet som till stor del bygger upp sin musik med samplingar.


Slow Magic släppte sitt första album Triangle förra året och har gjort en rad remixer, bland annat av samarbetet mellan Giraffage och XXYYXX.  Vi har även sett honom samarbeta med paketets sista akt Beat Culture.

Mikey Marang och hans Blackbird Blackbird besökte Emmabodafestivalen förra året och i början av mars uppträder han på SMVK Fest för att redan månaden efter komma tillbaka och spela tre headline-spelningar i Sverige.  Det blir alltså frekventa besök av amerikanen under hösten, i maj är han tillbaka på en scen i Sverige igen.

Blackbird Blackbirds spelningar i april sker på följande platser och datum:
11 april – Göteborg – Jazzhuset
12 april – Stockholm – Landet
13 april – Uppsala – V-Dala


ANNONCE