Nyhet

Nytt till Northside

Hultsfreds systerfestival presenterar fem akter.

Northside, som har för vana att dela en rad artister med Hultsfredsfestivalen, har gjort klart med Biffy Clyro, Keane, Rasmus Walter, Shaka Loveless och Modest Mouse. Den sistnämnda gruppen är sedan tidigare en del av Hultsfreds lineup.

Dagens största släpp, Biffy Clyro, sände nyligen ut dubbelalbumet Opposites och intervjuades i samma veva av GAFFAs Özgür Kurtoglu. Under mötet behandlades bland annat rockstjärnelivets för- och nackdelar.

– Efter förra turnén och Only Revolutions var vi helt slut. Det kom till den punkten där det bästa du kan göra är att undvika dessa människor du älskar och ser som din familj bara för att se till att inte börja hata dem. Jag behövde komma bort från det för att komma ihåg att jag älskar alla som gör detta med mig, säger Simon Neil till GAFFA.

Läs hela intervjun här.

Northside sker i Århus 14 - 16 juni och har sedan tidigare bokat till sig Alt-J (∆), Arctic Monkeys, Band of Horses, Bikstok Røgsystem, Bloc Party, The Eclectic Moniker, Ellie Goulding, The Flaming Lips, Fun., Gogol Bordello, Kaizers Orchestra, Kings of Convenience, The Knife, Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Portishead med flera.

 

ANNONCE