Nyhet

The Beatles-klassiker tolkas av storheter

Nyinspelning av det legendariska albumet sker idag på årsdagen.

The Beatles debutalbum Please Please Me kommer att tolkas av musiker såsom Stereophonics och Mick Hucknall, tidigare Simply Red-sångaren. 

Please Please Me är The Beatles-debuten som nästan i sin helhet spelades in över en dag. Och är enligt Mark Lewisohn, författaren till The Complete Beatles Chronicle, de 585 mest produktiva inspelningsminuterna i musikhistorien. 

Originalidén till Please Please Me var ett live-album inspelat på legendariska The Cavern men idén slopades och istället bokades ett hektiskt körschema på EMI Studios på Abbey Road. Under inspelningen var John Lennon förkyld och var tvungen att dricka te, mjölk och äta halstabletter för att kunna fullfölja inspelningen, skriver BBC. På grund av det spelades hitlåten Twist And Shout in sist på skivan och på endast en tagning, då Lennon inte var kapabel till att göra en andra.

Nu ska alltså de hektiska timmarna göras om på nytt. 

På den nya inspelningen av Please Please Me kommer även Garbrielle Aplin och I Am Kloot att medverka. BBC Radio 2 befinner sig på plats i Abbey Road Studios där de livesänder delar av skapandet. 

ANNONCE