Nyhet

Daniel Gilbert släpper uppföljare

Göteborgaren har slitit länge för att få färdigt nya albumet.

Daniel Gilbert släpper en uppföljare till 2009 års debutplatta New African Sports, Soul, Café Club No. 1. Den 3:e april släpper artisten skivan Nowadays Daniel Can´t Even Sing. Han berättar i ett mail till GAFFA att det har varit en ganska utdragen process att få den färdigt, arbetet runt den påbörjades redan i januari 2011.

Det är Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Studios som har producerat och spelat in även den här skivan. Processen runt den beskriver han som lite lugnare, lite skevare och mycket bättre. Inspirationen har kommit från artister som Jim Ford, Heron och The Afghan. Lite mindre distortionsgitarrer,  mer saloonspiano och pedalsteel. I en intervju GAFFAs Andreas Bäckman gjorde för litet sen beskrev Daniel Gilbert den nya skivan såhär:

– Förra var ett väldigt hopkok av gamla låtar. Alla låtarna på den här är från senaste året i stort sett. Vi har bland annat tagit bort distpedalen och gjort allt lite mer finstämt, lite äldre och segare men lite vackrare. Sen har vi ju tagit in en pedal steel-spelare också.


Läs hela intervjun här:

ANNONCE