Nyhet

Peace & Love släpper svensk punk

Avslöjar idag tre nya band.

Idag presenterar festivalen tre nya akter och dessa är de klassiska svenska punkarna Charta 77, Skumdum och Dökött.

Charta 77 bildades i trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park 1983. I år firar de 30 år som band och det här kommer bandet fira med gästartister och gamla medlemmar på Peace & Love. De kanske är mest kända för låtar som Lilla Björn och Lilla Tiger, Vykort Från Rio och Herrarna I sandlådan. 

Skellefteågrabbarna i Skumdum har spelat punk redan sedan tidigt 90-tal och debuten släpptes 1996. De blandar svensk trallpunk med amerikansk hardcore och skatepunk och under en period skrev de sina texter på engelska, då under namnet The Ronkers. Efter att ha skrivit Skellefteå AIK's officiella hockeylåt och turnerat i länder som Spanien och Polen återvänder de nu till Sverige. I år firar bandet 20 år och firar genom att släppa så många som 20 singlar och ett nytt album i höst.


Hört talas om genren skogsmetal? Är svaret nej så löser Borlänge-festivalen detta nu genom att bjuda in pionjärerna inom genren, nämligen Dökött från "grannbyn" Björbo. Medlemmarna Heavy, Pekka och Ryttarn ligger bakom låtar som Tuttar överallt, Fingret i ett järnrör och Leif. Dökött slog igenom i samband med programmet På Rymmen på TV4 1997 och har sedan dess släppt fem plattor varav den senaste kom förra året.

Dessa band fyller på programmet som sedan tidigare består av bland annat Depeche Mode, Håkan Hellström, First Aid Kit, Queens of the Stone Age, Iggy & The Stooges, Johnossi, Miss Li, Paramore, The Sounds, Stiftelsen och Maskinen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni.

ANNONCE