Nyhet

Fler biljetter till Roger Waters The Wall

Arrangörerna öppnar upp nya sektioner.

Roger Waters, låtskrivare och grundare av Pink Floyd, kommer till Sverige, Göteborg och Ullevi med sin historiska produktion The Wall i sommar. Och den sedan tidigare utsålda konserten står nu med fler biljetter.

"Nu är planeringen för den enorma produktionen färdig och det står klart att vi kan öppna upp nya sektioner av läktaren, samt utöka kapaciteten i Golden Circle.", skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Original-versionen av The Wall hade sin premiär 1980 och var redan då en av de mest revolutionerande audiovisuella scen-uppsättningarna musikvärlden dittills skådat.

Nu kommer produktionen, efter att ha återuppfunnits av Waters 2010, tillbaka i en toppmodern version som enligt Waters själv kommer att vara än mer dramatisk än föregångaren, som för två år sedan lyckades sälja ut River Plate Stadium i Buenos Aires 9 gånger i rad. (Arenan tar upp emot 70 000 åskådare).

– Jag är väldigt glad att få spela The Wall i Europa igen, säger Waters. Det kommer att bli väldigt roligt för oss alla. Jag har omarbetat showen för att passa utomhus på stora arenor. Den är riktigt bra. Ännu mer rörande, dramatisk och hisnande än tidigare. Den hade över huvud taget inte varit genomförbar för 40 år sedan. Vi kunde inte ha gjort den på ett sätt som skulle varit helt känslomässigt och dramatiskt tillfredställande. Men tekniken har gått framåt, och nu kan vi det.

The Wall är ett konceptalbum och en rockopera av Pink Floyd från slutet av 1979, och betraktas tillsammans med scenshowen som en milstolpe i musikhistorien.

Showen kommer till Ullevi den 17 augusti. De nya biljetterna, som släpptes idag klockan 15, kan köpas via GAFFA Live.

ANNONCE