Nyhet

"Det är spännande, det är skickligt, det är emellanåt magiskt”

En stor festivalhelg är över och vi sammanfattar intryck från Kiss, Anoushka Shankar, Rush med flera.

Sommarens första riktigt stora festivalhelg har gått av stapeln där spelningarna varit av blandad kvalitet. På Sweden Rock Festival har vi sett supergruppen Asia – bestående av medlemmar från både Yes, King Crimson och Lake & Palmer – skrapa till sig ett rejält bottenbetyg med beskrivningen: "Tristess som endast lockar till sömn och vila." Läs hela recensionen här.

På samma festival fann vi även guldkorn som Five Finger Death Punch som kom ack så nära full pott då de gjorde en "Nästintill perfekt konsert" enligt GAFFA:s recensent Erik Hellström. Läs den recensionen här.

På annan ort – nämligen Göteborg – hade vi turen att få se Anoushka Shankar spela på Clandestinofestivalen. Spelningen genererade i full pott och citatet i rubriken är från recensionen. Tiden stod still. Vår recensent är lyrisk och lycklig över att ha varit där:

"Stora Teaterns chef Martin Hansson hälsade välkommen innan konserten och var glad att så många kommit trots konkurrens från en vacker försommarkväll och andra musikevent. Så här i efterhand var det ingen konkurrens alls. De som inte var på Storan denna kväll är bara att beklaga." Hela hyllningen finns att läsa här.

Ni kan hitta fler recensioner från spelningarna här nedan. Vi har sett både Kiss, Sister Sin, Accept, Paradise Lost, Meridian Brothers, Europe och många fler.

Alla recensioner från Sweden Rock.

Alla recensioner från Clandestino.

 

ANNONCE