Nyhet

FYNDET: Tråd – Rachid

I vår nya artikelserie viftar vi med hyllningsflaggan så gott det går – så länge det är nytt, fräscht och fantastiskt. Först ut: ett analogt elektroprojekt.

Ni kanske minns när Dan Deacon runt 2007 sparkade bakut och pajade våra högtalare med distad elektronik och med ljud som låter som sprungna ur just pajade högtalare. Nu sker det igen – fast från svenskt håll. Lite mer segtuggat, ingen Piff & Puff-sång, minst lika bra.

Tråd är ett helt igenom lysande projekt av Niklas Swanberg och Frank Wagnerius. De skapar tillsammans analog elektro med sprakande livetrummor och filtrerar sången via en talk box (en effekt som användes flitigt under 70-talets funk-era). Resultatet är ganska så häpnadsväckande.

Att känna den sönderdistade baskaggen gå i samklang med den robotdistade rösten, att få ta del av en låt som växer till något i postrockväg, att kastas in i dessa kaosartade ljudvågor är något utöver det vanliga. Rekommenderas varmt till alla lo-fi-fans som mår extra gott när musiken smakar 8-bit och trasiga TV-spel.


Tråd - Rachid from Tråd on Vimeo.


ANNONCE