Nyhet

Anton Kristiansson släpper ny skiva

Fred På Jorden har fått releasedatum och omslag. Timbuktu en av gästerna.

Anton Kristianssons nya album Fred På Jorden släpps den 15 april. Tidigare har singlarna Din alltid alltid och Leka leva hörts på radio, varav den senaste hade videopremiär här på gaffa.se.

Albumet gästas av Timbuktu, Maja Milner från Makthaverskan, Per Hagman och Xenia Kriisin och har spelats in tillsammans med fullt band, något som starkt präglat soundet på skivan. Så här säger Anton Kristiansson själv om albumet:

– Det är en skiva om en generation som tappat tron på en hållbar utveckling och går på rave istället. En skiva om att förlora något, hitta något och att känna sig fri att göra precis vad man vill.

Föregångaren Och jag kom 2011 och GAFFAs Özgür Kurtoglu skrev så här om den:

"Måhända att det definitivt inte är allra första gången sådana extrema poplutningar satts som beat till vassa verser. Däremot har ytterst få vågat som Anton Kristiansson gjort. Vissa av gästspelen skaver ordentligt mot den hårda yta Anton Kristianssons röst ligger på, liksom oundvikligen en del av texterna och syntslingorna, men att kalla albumet något annat än spännande vore en lögn. "
Läs hela recensionen här.

Omslaget: 

ANNONCE