Nyhet

Botox räddade John Mayers röst

”Problemen blev värre och värre”.

John Mayer har under de senaste åren dragits med röstproblem. Nu berättar skönsångaren till tidningen Billboard Magazine om tiden som nästan knäckte hans karriär. En medicinsk prövning, som gjorde att han tvingades vara stum i flera månader, höll på till och från i två års tid.

– Jag trodde att jag bara kunde ta ett piller och det skulle försvinna, men problemen blev värre och värre och bara växte och växte, berättar Mayer.

Boven i dramat var en svår inflammation på stämbanden. Till slut bestämde sig Mayer för att genomgå en behandling med hjälp av botox. Ingreppet hade tunga bieffekter.


– I kanske tre eller fyra månader kunde jag inte säga ett ord.

– Jag var tvingad att skriva på min iPad. Men det var inte befriande alls. Är det befriande att bryta ett ben? Nej, all komplexitet är borta när du inte har ett val, berättar han.

Under perioden brottades han även med frågan om karriären var körd. Men behandlingen slog väl ut och nu till sommaren ger han sig ut på en ny turné.


– Det är svårt att tro att jag skulle vara helt botad, så för säkerhets skull går jag tillbaka varannan vecka för en kontroll, och det är oförändrat – om inte bättre, säger han.

– Den största gåvan jag har i mitt liv nu är att jag kan spela musik igen.

ANNONCE