Nyhet

David Byrne och St. Vincent till Sverige

"Vi träffades för tre år sen och tänkte först bara göra material för ett välgörenhetsprojekt".

David Byrne och St. Vincent stannar till i Stockholm för en spelning, under sin Love This Giant Tour. Den 21 augusti kommer veteranen David Byrne och den originella singer-songwritern St. Vincent, spela i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Förra året släppte de en gemensam platta som heter just Love This Giant. I en intervju med GAFFA berättar St.Vincent eller Annie Clark hur kollaborationen tog form.

– Det var ungefär som att spela tennis, det är sant. Vi träffades för tre år sen och tänkte först bara göra material för ett välgörenhetsprojekt. Men vi fortsatte skriva tillsammans. Inte så att vi hängde mycket, men vi kastade idéer fram och tillbaka från Appledatorerna. Ibland skrev jag några ord som han satte melodi till, ibland tvärtom, säger Annie Clark, hela artikeln hittar du här.


St. Vincent inledde sin solokarriär med att släppa albumet Marry Me (2007) och har hittills släppt tre stycken soloalbum. Den senaste plattan hette Strange Mercy och kom ut 2011, året därefter uppträdde hon på festivalen Way Out West i Göteborg.

David Byrne var tidigare frontman i bandet Talking Heads i över 15 år och har en stor samling albumsläpp på meritlistan. Förutom det aktuella samarbetet med St. Vincent har han bland annat gett ut ett album med Brian Eno, Everything That happens Will Happen Today

Biljetter till spelningen i Stockholm släpps fredagen den 8 mars, klockan 9.00, via GAFFA/live.se


ANNONCE