Nyhet

Hultsfredsfestivalen överväger byta namn

Tog hjälp av besökarna i en omröstning. Idag presenteras också sex nya artister.

Det har varit stormiga tider för Hultsfredsfestivalen. Sedan nyheten om att festivalen flyttar från Hultsfred till Stoxa, 40 minuter från centrala Stockholm, har diskussionen om namnet på festivalen varit på tapeten. Arrangörerna har därför valt att genomföra en undersökning. På frågan "Tycker du att namnet Hultsfredsfestivalen fungerar att användas på annan ort?" blev svaren följande:

42% Nej
30% Ja, men ändra namn till nästa år
28% Ja

Efter det sammanställda resultatet gick Hultsfredsfestivalen ut med följande meddelande på sin Facebook-sida.


"Vi har vägt in resultatet i vårt beslut, då det övervägande resultatet av de röster vi fick tydde på att vi inte ska byta namn på festivalen i år. Därför har vi bestämt att vi kommer att ge festivalen ett nytt namn till kommande år. Förutom rent praktiska och tekniska skäl behåller vi i år namnet Hultsfredsfestivalen för att det i grund och botten är en festival vars känsla vi kommer att arrangera karaktärsmässigt, även om den inte tar plats på den vanliga marken".

De lägger även till följande:

"Inom ett par veckor kommer ni även att kunna vara med och påverka genom att ge förslag på vad vi ska kalla den nya festivalen på STOXA".


Left Boy, Theme Park, LE1F, Idiot Glee, Melody´s Echo Chamber och Mister Lies blev samtidigt klara för årets festival som sker 13-15 juni. Sedan tidigare är Arctic Monkeys, Portishead, Phoenix, Imagine Dragons och Fatboy Slim några av banden som har tackat ja.

Köp biljetter till festivalen via GAFFA.se/live 

ANNONCE