Nyhet

Industrirockare provocerar i ny video

Swedish House Mafia får sig en känga i det albumaktuella bandets nya video - kolla här.

Till de som inte kan få nog av industrirockarna Agent Side Grinders tidigare album med betoning på senaste Hardware, släpptes nyligen en femtonspårig remixversion. Skivan heter SFTWR och består av salig blandning elektro, EBM, techno och även pop, som pumpas runt i 79 minuter. 

I och med albumsläppet gav de i veckan även ut en video till låten Mag 7 (Jasper TX RMX). Videon utspelar sig under stora delar på en av Swedish House Mafias konserter i Stockholm under förra hösten. Bandet för på sitt egna sätt fram sina åsikter om vad de tycker om housegenrén. Med textrader som "is this the end" som framförs tillsammans med poser vid bandmedlemmarnas orörda instrument, känns budskapet ganska så tydligt. Väl på konserten stirrar sångaren Kristoffer Grip stint in i kameran med huvudet riktat bort ifrån scenen. För att ytterligare klargöra sin poäng, imiterar bandet den euforiska publiken på konserten genom att göra den klassiska veven, i monotom version.
En video som både underhåller och provocerar med andra ord. 

Agent Side Grinder släppte sin debutskiva med samma namn under 2008. Förra året kom Hardware, ett album som fick tre stjärnor av GAFFA.


"Deras tredje album är analogt old school ebm korskopplat med postpunk och industri. Influenser från genreikonerna Einstürzende Neubaten och Joy Division genomsyrar hela skivan musikmässigt och det är även albumets starkare sida", skriver Daniel Hånberg Alonso. Hela recensionen finns här

Kolla på videon här.


Agent Side Grinder - Mag 7 (Jasper TX RMX) from Agent Side Grinder on Vimeo.

ANNONCE