Nyhet

Kända svenskar gör musik med hemlösa

Markus Krunegård med flera samarbetar och gör gatuskiva.

Svenska artister och hemlösa har tillsammans med producenterna Christoffer Roth och Klas Åhlund, skapat en skiva med målet att förbättra tillvaron för de som lever på Stockholms gator. 
Skivan heter Våran Drömmars Stad och kommer ut någon gång i maj. Artister som Markus Krunegård, Nina Ramsby, Irma Schultz, César Vidal och Andreas Grega har medverkat på plattan, tillsammans med musiker, textförfattare och konstnärer från gatan.

– Jag tycker att det är spännande och kul att jobba på det här sättet och göra musik till någon annans texter. Utmaningen är att bli nöjd själv och självklart vill man att de som har skrivit texten också ska kunna identifiera sig med musiken, säger César Vidal, som har bearbetat och tonsatt en text skriven av Elias Markewärn.

Projektet startades av föreningen Orkanen under 2011, som debuterade genom att släppa en skånsk utgåva och hade med artister som Timbuktu, Peps Persson och Promoe. Under fyra veckor såldes skivan i över 3000 exemplar runtom i Skåne och Småland.

Det kommande albumet kommer säljas på gatan för 80 kronor och innehåller även konstverk och fotografier från etablerade och hemlösa konstnärer. 


ANNONCE