Nyhet

"Nåt helt nytt som inte hörts i detta avlånga land"

Ena halvan av Stockholmssyndromet satsar på solokarriär.

Rikard 'Skizz' Bizzi, ena halvan av hiphop-duon Stockholmssyndromet, släpper till sommaren en soloplatta via Baba Recordings. Torsdagen den 7 mars kommer albumets första låt Kapitel 15-27 (Botkyrka) ut, både på Spotify och via iTunes. Låten släpps även rent visuellt med en tillhörande video. 

– Det hela började egentligen med att jag skulle träffa Skizz för att få beats till andra rappare men efter att ha fått höra vad han satt och kokade ihop i sin studio i Södertälje så gick samtalen snabbt in på honom som soloartist istället för producent. Det är jag glad för idag, för enligt mig så är Skizz kommande album en blivande svensk klassiker och nåt helt nytt som inte hörts i detta avlånga land innan, skriver Stefan Axel Foley på Baba Recordings, i ett pressmeddelande. 

Rikard Bizzi har tidigare förutom Stockholmssyndromet varit med i duon Up Hygh som släppte hyllade The Venus Album (2006). Tillsammans med Starvin Mar bildade han sedan Stockholmssyndromet, som har släppt plattorna Ettfyranånstans (2010) och Underhundar (2011). Men nu är det alltså dags för Rikard 'Skizz' Bizzi att stå på egna ben. 


ANNONCE