Nyhet

Umeå Open med åtta nya akter

Popaganda hjälper till med bokningarna och bjuder på sina bästa kort.

När Popaganda i år hjälper Umeå Open med bokningarna står Beatrice Eli som en av festivalens nyförvärv under festivaldagarna i april.

Soulartisten slog igenom med singeln The Conqueror och har efter det uppmärksammats i tidningar som The Guardian. I höstas kom hennes första EP It's Over och Beatrice Eli jobbar i nuläget för fullt på sitt debutalbum. 

Hon kommer få sällskap av Stockholmsbaserade Samling. Hela sju personer utgör bandet som enligt dem själva pumpar ut folkrock ur högtalarna. Samling är aktuella med sitt andra album Annanstans och beräknas komma ut den 13 mars. 


Systrarna Jenny och Cecilia Vaz utgör duon som är döpt till just Vaz. Under 2012 släppte de en hyllad singel vid namn Let it Rest, som innehåller afrikanska trummor, elektroniska inslag och skön sång.

Rockbandet MF/MB/ är även de nya i agendan, aktuella med albumsläppet Colossus. I andra hälften av artistsläppet hittar vi Postiljonen, Everyday Mistakes, Systraskap och Faye.

Umeå Open hålls för femtonde året i rad och äger rum mellan den 1-6 april. Tidigare bekräftade artister är bland annat Mando Diao, Say Lou Lou och Cult Of Luna


ANNONCE