Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Lars Bygdén − The Hole

Utspelar sig långt ner i djupet av en grotta.

Allas våran Lars Bygdén är aktuell med en ny video till låten The Hole. I september förra året kom hans tredje soloalbum LB ut och The Hole är första spåret på skivan som andas "melankoli" och "americana", som GAFFAs recensent Magnus Sjöberg beskriver det.

Videon skiljer sig från Lars Bygdéns tidigare produktioner, då han nu har valt att göra en animerad tolkning. Bakom videon står Emil Gustafsson Ryderup som regissör och animatör. Videon är utformad i gråskala för att fånga låtens sinnesstämning och utspelar sig långt ner i djupet av en grotta, som mycket väl kan vara en metafor för mörkret i en själ.

På sin hemsida skriver Lars Bygdén att det efter mycket om och men blev en låt till slut och ett samarbete med Christian Kjellvander


"När vi spelade in låten med Tobias Fröberg hade jag till en början en vision om arrangemanget. Att det skulle vara bas med stråke och trummor som var ganska traditionellt spelade på hi-hat och virvel. Men efter att vi provat det och Tobias dissat (med all rätt skall sägas) idén gjorde vi den mycket mer avskalad istället."

Lars Bygdéns musikaliska karriär startade som gitarrist i psykedeliabandet Magic Broom, och gick vidare med lika 60-talsinfluerade Shades Of Orange. Men han slog igenom med sitt förra band The Thousand Dollar Playboys 1999.

Kolla på den nya videon här.


ANNONCE