Nyhet

''Efter 40 år på tronen är det på sin plats att hylla kungen''

VIDEOPREMIÄR: Snakka San & SVER – Kalla Mig För Carl.

Snakka San & SVER har sedan i början på året jobbat in genren folkhall. En kombination som är så pass otänkt att det krävdes en toaster och ett folkmusik-sällskap för att grunden skulle läggas. Göteborg-toastaren Snakka San och de norska folkmusikanterna i SVER snubblade över varandra i något sammanhang, gick in i en studio, korsbefruktade folkmusik med dancehall och gav oss folkhall. I februari släpptes singeln Bom Bom Blam Blam Blam som fått en hel del snurrtid i radio på båda sidorna av den svensk-norska gränsen. Debutplattan är planerad till februari nästa år.

Redan nu släpps en video till låten Kalla Mig Carl, regisserad av Jens Linell och Anders Hall. I videon får vi följa en kunglig jakt, men denna gång är det inte räv eller älg som ligger i kikarsiktet. Bäst beskrivning av videon ger bandet själva.

– Efter 40 år på tronen är det på sin plats att hylla Carl. Snakka San & SVER må vara emot monarkin, men är för Carl. I Kalla Mig Carl får du följa med regenten på ett typiskt nattskift, där Carl hittar fram till en äkta folkhall-klubb för att där hålla hov på festen.