Nyhet

''Fullkomligt dryper av maxad jävla rock''

LÅT FÖR LÅT: Beast guidar oss genom sin debutplatta Dead Or Alive.

När GAFFAs Tomas Lundström recenserade debutplattan Dead Or Alive med Beast var det knappt någon hejd på superlativen. Det var skit under naglarna, låtar som lämnade honom kippandes efter andan och punkigt driv. Fem av sex stjärnor dunkades snabbt in som om det vore baskaggen på en Beast-spelning. Bara PANG, PANG, PANG, PANG, PANG. Därför är det på sin plats att bandet själva får ge sin bild av denna hårdrockssmocka.

Men innan golvet lämnas över till Beast är ett gott tips att lyssna på albumet via antingen Spotify eller Wimp samtidigt som du tar dig an texterna nedan.

Så, Beast, vad har ni att säga till era låtars försvar?


1. Save me

– Vi ville ha ett starkt öppningsspår som tar en på bar gärning. Låten börjar lite smygande och mystiskt och sedan exploderar den, strax framför ditt ansikte. Den handlar om att bli räddad. Till havs. Alternativt till fjälls.

2. Dead Or Alive


– Denna låt fick bli titelspåret för att den sammanfattar allt vi står för. En låt som fullkomligt dryper av maxad jävla rock. Allt börjar med punkdriv och slutar med en allsångsvänlig, gubbig hårdrocksmelodi. Däremellan: total galenskap. 

3. Cold Breeze

– Vårt mest Maidendoftande alster (Elias, gitarr: YES!) där vi lyckades klämma in både ett Creeping Death-parti (Kalle, gitarr: YES!) och en Thin Lizzy-slinga (Maria, sång: YES!).


4. Outracin' Hell

– Köra fort och snabbt på motorcykel genom natten. Vilket är, som vi alla vet, vad livet går ut på. En låt utan strössel. Ett ackord, tusen decibel, Motörhead. Om er hjärna råkar sprängas under gitarrsolot så har ni Hakim från Dead Lord att tacka.

5. Across the Ocean


– I begynnelsen fanns endast en slinga som Kalle brukade använda vid soundcheck. Sedan kom en Cro-Mags-vers, en heavy metal refräng och ett Rush-break – då föddes denna pärla. Maria tvingades hitta ett nytt röstläge eftersom låten går i tonarten E. Detta gjorde att vi upptäckte ännu en färg på hennes breda palett.

6. Night Lust

– Första singeln från plattan. Häftigt hur regissör Marcus Witold (från bandet Black Temple) kunde få vår banala rockdänga, som handlar om att ligga, att bli mörk, sjuk videokonst om vad folk gör bakom stängda dörrar för att stilla sina begär. Detta är låten som New Bomb Turks aldrig skrev.


7. Bad Habits

– Frihetslåten!! Köra­-pickup-i-bar-överkropp-låten!! Trycka-sin-käft-med-Burger King-låten!! Kalles Gubblåt var arbetsnamnet. Trots den glada framtoningen är detta rent textmässigt en av våra mörkare låtar. En låt om hur det kan vara att vara nära någon med ett missbruk.

8. Nightmare


ÄNTLIGEN får punk-Matte, trummor, skita i allt och veva D-takt. En låt som, inte helt oväntat, är skriven av just Mattias. Vi andra visar hur jävla mycket vi älskar Kill 'Em All och låten slår oss själva i fejset.

9. Out Of Reach

– Den långsamma. Vårt försök till en Meatloaf-ballad. Just det lyckades vi nog inte med men istället fick vi ett starkt bokslut med både raggargitarrer och kärlekstext. Thin Lizzy-dyrkan på slutet (Maria: YES IGEN!!).


 

ANNONCE