Nyhet

GUIDE: Här är årets julskivor

Vi tipsar om svensk popkung, amerikansk R&B-drottning och kultförklarade synthare.

Äntligen, äntligen. Snart är julen här. Och med julen kommer vad? En massa härliga julskivor. Som vanligt är det svårt att hålla koll på vilka artister som faktiskt släpper nytt. Men var lugna, GAFFA är här för att hjälpa. Kolla in vår lilla julskive-guide här nedan och fundera kring vilket som blir just ditt favoritköp.

Mauro Scocco – Årets Julklapp: Andra Utgåvan

Förra året släppte han julskivan Årets Julklapp, uppenbarligen gick den så pass väl hem i stugorna att den före detta Ratata-sångaren nu släpper en till julskiva. Första singeln heter Vita Vägen Hem och på den minns han jular som varit och gångna förhållanden.


Mary J Blige – A Mary Christmas

En av R&B-världens största kvinnliga stjärnor släpper alltså sin första julskiva 2013. Det är givetvis intressant. Att hon dessutom tänkt lite mer på titeln än de flesta andra är ju såklart ett plus i kanten. Skivan innehåller till råga på allt annat trivsamt samarbeten med Barbara Streisand och Marc Anthony.

Erasure – Snow Globe


Vem vill egentligen fira jul utan synthpop? Ingen antagligen. Så tänker vi oss att Vince Clark och Andy Bell resonerat innan de satte igång arbetet med sina första julalster. Slutresultatet kommer förhoppningsvis spelas varmt hos er alla i vinter.

Nick Lowe – Quality Street: A Seasonal Selection For All The Family

Han har hunnit fylla 64, och har hållit igång sedan mitten av 60-talet, så rockikon har Nick Lowe nog snart förtjänat att kallas. Oavsett vad så är 2013 året då han släpper ett julalbum, och det rör sig om såväl egna låtar som coveralster.


Bright Eyes – A Christmas Album

En skiva som faktiskt släpptes redan 2002, men då endast i en skivbutik och utan större spridning. I år återutgivs den i stor skala och det vankas coverversioner på kända låtar såsom Blue Christmas, Little Drummer Boy och Have Yourself A Merry Little Christmas.

Kelly Clarkson – Wrapped In Red


Den forna American Idol-vinnaren har hunnit med att släppa inte mindre än fem studioalbum, och ett Greatest Hits-album sedan vinsten. På Wrapped In Red byts de vanliga pophitsen ut mot klassiska jullåtar som White Christmas och Silent Night.

Bad Religion – Christmas Songs

Amerikansk punk och jullåtar? Tydligen. För det gamla hardcore-bandet Bad Religion, som startade redan i slutet på 70-talet, släpper i år en skiva fullpackad med julstämning i modell hårdare. Så till alla er som vill höra Little Drummer Boy och White Christmas i punkversioner, ni vet var ni ska leta i år.


Leona Lewis – Christmas, With Love

Julens andra Talang-TV-programsvinnare som gör julskiva hittar vi här. Efter vinsten i The X Factor, i Storbritannien, har det flutit på. Efter tre studioalbum är det dags för det första med jultema. På Leona Lewis julskiva får vi höra hennes tolkningar av Ave Maria, Oh Holy Night, men också nyskrivet material.

ANNONCE