Nyhet

Här är The Hives reaktion på domen

''Illa ställt med yrkesstoltheten i skånska tingsrätter''.

The Hives kommenterar nu dagens dom från Malmö tingsrätt i tvisten mellan Fagersta-bandet och Tambourine Studios. Du kan läsa om dagens dom här.

På bloggen tambourineskandalen.se, där The Hives ger sin syn på det bandet kallar "Tambourineskandalen" skriver The Hives:

"Vi anser att domen är felaktig. Vårt hopp om en rättvis prövning dog redan första dagen då domaren hjärtligt kramade om Tambourines advokat inne i rättssalen mitt framför våra häpna ögon.

Det här målet handlar bara om huruvida Tambourine har tagit för mycket betalt när dom fakturerat för arbetet kring den lånekarusell dom hittat på utan klienters vetskap eller samtycke.

Lånekarusellen möjliggjordes genom förfalskade fullmakter, förfalskade underskrifter på årsredovisningar och revisionsbyrån PWC:s bristfälliga arbete.

Det känns sorgligt att det är såhär illa ställt med yrkesstoltheten i skånska tingsrätter."

(PWC är en revisionsfirma, red.)

Tambourines rättsliga ombud, advokat Magnus Bernro kommenterar dagens dom till Sydsvenskan.

– Vi kan konstatera att Tambourine Studios vunnit i alla delar. Och att det var en väntad dom för vår del. Vi har hela tiden känt att Hives-sidan har haft väldigt lite att komma med, säger Bernro till Sydsvenskan

Han tycker att domen innebär ett visst mått av upprättesle för Tambourine Studios, som nu kan fortsätta arbeta.

– De (Tambourine Studios, red.) kan återgå till att göra musik. Vilket väl också borde gälla för The Hives, som borde göra det de är bra på snarare än att göda egna och andras advokater, säger Magnus Bernro till Sydsvenskan.

The Hives gör klart på tambourineskandalen.se att de avser att överklaga domen.