Nyhet

Klartecken för Piteå Dansar Och Ler 2014

Årets förlust till trots finns tilltro i nytt koncept.

De senaste årens upplagor av Piteå Dansar Och Ler har gått med förlust. Inför årets startskott var tanken att vända den nedåtgående spiralen, bland annat genom att förnya koncepten. Merparten av festivalutbudet skulle vara gratis med vissa inhägnade betalområden som skulle generera intäkter. Men planen gick i baklås. Knappt hälften av de budgeterade 10 000 besökarna letade sig in i betalområdena, trots artister som Bo Kaspers Orkester och Darin.

– Vi förlorade mer än en miljon på det, säger Gösta Lindbäck, styrelseordförande i bolaget som anordnar festivalen till Piteå-Tidningen.

Sedan sommaren och ännu en förlustfestival har det varit osäkert om den beryktade festivaldöden ska sänka klorna i även Piteå Dansar Och Ler. Men idag (fredag) "kom det vit rök ur PDOLs skorsten" enligt ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter nu på den ingångna vägen och startar nu upp förberedelserna inför kommande år. Vi bygger vidare på temat, Tillsammans, som vi jobbat efter de senaste året och passar på att skicka en inbjudan till andra aktörer att bli en del av Piteå Dansar & Ler 2014. Det handlar ju om att fortsätta och bygga den framgångsrika staden Piteå, förklarar Gösta Lindbäck i pressmeddelandet.

Något datum för nästa års festival meddelades inte.