Nyhet

Nine Inch Nails till Sverige

Här kan du se Trent Reznor och hans band i vår.

För femte gången sätter Trent Reznor och herrarna i Nine Inch Nails fötterna på en svensk scen. Det sker den 10 maj nästa år på Hovet i Stockholm.

Det är i efterdyningarna av bandets senaste skiva Hesitation Marks som bandet har planerat ett stopp i Sverige. Skivan som släpptes i september fick fyra GAFFA-stjärnor av sex möjliga när den recenserades, läs här om hur det lät levande och nykärt i sedvanliga elektroniska rytmer och gnisslande gitarrer.

Nine Inch Nails har inte varit på turné sedan 2009 års Wave Goodbye som verkade betyda slutet för bandet. I alla fall har sångaren Trent Reznor sedan dess pysslat med sidoprojekt som filmmusik, bland annat till The Girl With The Dragon Tattoo, och i band tillsammans med sin fru.


Men pausen verkar ha varit stimulerande för Reznor för plötsligt fanns en ny skiva där Reznor reviderat sitt musikaliska uttyck förklarade han för GAFFAs Peter Albrechtsen.

– Jag har alltid fascinerats av ljud och jag uppfattar egentligen mina låtar mer som skulpturer av ljud. Den här gången har jag i hög grad påverkats av beats, som jag gjorde på min laptop, säger Trent Reznor i senaste numret av GAFFA.

Biljetterna kommer släppas den 29 november håll utkik på GAFFA live för dina plåtar!


Vill du läsa Peter Albrechts hela intervju, När Mörkermannen Lyser, med Trent Reznor råder jag dig att kasta dig ner till ditt närmaste GAFFA-ställ och hugga ett gratis ex av tidningen eller glid in på magasinfliken och bläddra igenom senaste numret!

ANNONCE