Nyhet

Ny skiva från U2

Då kan vi förvänta oss helt nytt album från irländarna.

Så är det tillslut en figur vid horisontens linje. Enligt Billboard ligger U2 i startgroparna för lanseringen av sin uppföljare till 2009 års No Line On The Horizon.

April ska vara målbilden för skivrelease och bandet ska enligt uppgift nu vara på jakt efter samarbetspartners för att offentliggöra det hela med en Super Bowl-reklam.

En inspelad låt offentliggjordes redan i oktober. Låten, Ordinary Love är särskilt skriven för den kommande filmen Mandela: Long Walk To Freedom om Sydafrikas förre president Nelson Mandela och kan höras i trailern för filmen.


Plattan har varit på gång länge och redan i januari rapporterade GAFFA om processen och eventuella skivnamn. Något namn har inte bekräftats men skivan ska främst blivit inspelad i klassiska Jimi Hendrix-byggda Electric Lady Studios i New York. Bakom rattarna i studion har Danger Mouse suttit och producerat.

Danger Mouse, eller Brian Burton, är kanske främst ett igenkänt som en av personerna bakom Gnarls Barkley eller för 2004 års The Grey Album, en mashup mellan Beatles White Album och Jay-Zs The Black Album.

 


 

ANNONCE