Nyhet

Popkollo får The Knife-besök

Här är din chans att skriva låtar med electrosensation.

Till Popkollo Madames Malmö-samling i början av nästa år kommer Karin Dreijer Andersson som gästartist för att ge tips till musikkollots deltagare. Popkollo Madame är ett musikläger för kvinnor som är mellan 18 och 100 år gamla som vill utveckla sin musikaliska ådra. Inga förkunskaper krävs, bara ett vaket intresse.

Det blir Karin Dreijer Anderssons andra gång som gästartist på Popkollo, hon gjorde även ett gästspel på lägret 2010. Elektronicapionjären ligger bakom banden The Knife, Fever Ray och Honey Is Cool.

I vinter gör Popkollo Madame nedslag i två städer, Stockholm den 15-17 november och Malmö den 31 januari – 2 februari. Till Stockholm kommer gästartisterna Justina Lakin, Maria Eriksson (The Concretes) och rapparen Caty. I Malmö dyker Karin Dreijer Andersson, Cecilia Nordlund och DJ BOSSLADIES upp.

Popkollo firar i år tioårs-jubileum från starten som skedde i Hultsfred på initiativ av Marit Bergman. Evenemanget gästas varje gång av olika artister som ska inspirera deltagarna. Tidigare har Nina Persson från The Cardigans och A Camp, Robyn och Syster Sol hjälpt till med råd och dåd.