Nyhet

''Samlar ihop rödhåriga barn som avrättas''

VIDEOFROSSA: Kolla in Le Kids favoritvideor.

Le Kids senaste singel Physical förärades med en video härom månaden. Om du inte redan sett videon som leker med det linjära tidsbegreppet är det på tiden att så sker. Men innan dess erbjuder vi Le Kid manegen för att frossa loss i sina favoritvideor.

M.I.A – Born Free

– Insatspoliser samlar ihop rödhåriga barn som de sedan avrättar. Vare sig du ser det som en dystopisk framtid för oss själva, en kritik av Israel/rasister/välj själv, eller helt enkelt som ett statement att rödhåriga är själlösa monster är det här en helt fantastisk video som får oss att tänka till och skratta och äcklas samtidigt!

Pulp – This Is Hardcore

– "You are Hardcore. You make me hard. You name the Drama, and I'll play the part". Ska jag någonsin tatuera in en textrad i svanken vet jag vilken det blir. Bara den första raden i den här låten har högre verkshöjd än många artisters hela karriärer. Alla filmälskare kommer kunna se små referenser var och varannan sekund. Efter de lätt sarkastiska Disco 2000 och Common People kom ett mörkare Pulp tillbaka och smällde till med den här förvridna amerikanska dröm-videon, där varje snett leende ger kalla kårar. Och värt att sägas, kanske världens bästa låttext!

Yelle – A Cause Des Garçons

– Franska artisten Yelle har överlag alltid mäktiga videor. Idag väljer vi den här lätt Michel Gondry-betonade technicolorfesten! Grym låt också förresten.

The Knife – Pass This On

– Rickard Engfors totala inlevelse i rollen som kvällsunderhållning i den här extremt vackra videon, med dansmoves som alla borde studera! De utstötta möter kollektivet, ett kollektiv som också det är i kanten av samhället. Magi!

Ratatat – Drugs

– Suggestiva synthar och beats är ljudkuliss till detta montage av medel-amerikanare som ömsom skrattar och gråter i något som mest liknar en porträttstudio. Får gåshud just eftersom den känns så realistisk.

Mark Ronson & The Business Intl – Bang Bang Bang

– Från det fantastiska Lost In Translation-introt till den fortsatta Tron-videon med den fantastiska MNDR! Vi kan inte sluta titta, och inte sluta lyssna!

Och så till slut, Le Kid och deras videon till nya singeln Physical: