Nyhet

''Vi bjuder in dem till vårt vardagsrum''

INFÖR KONSERTEN: Glasvegas pratar galet hattrick och oväntad sånghjälp från äldre dam.

Ikväll (18 november) ställer sig Glasvegas på Berns scen i Stockholm och imorgon är det Stora Teatern i Göteborg som gäller för bandet.

Vad kan publiken förvänta sig?

James: När någon kommer och kollar på oss är vår förhoppning att vår musik liksom kan ta dem till en annan plats. De ska känna att vi bjuder in dem till vårt vardagsrum, dimmar ner ljusen och skapar en skön atmosfär.


Hur förändras er musik när den framförs live?

Jonna: Det är lättare att få ut energin ur musiken när vi spelar live. När man spelat en låt live tillräckligt många gånger så blir det så man refererar till den. Man glömmer liksom bort hur den först lät på skiva.

Vad är det galnaste som hänt under era konserter?


James: Det första jag kommer att tänka på var en konsert som började med att en kille längst bak i publiken kastade en hatt. Och jag ser hatten komma flygande mot mig och hinner tänka att shit den kommer nog träffa mig rakt i huvudet. Istället landade den på micken och det var så snyggt att publiken nog trodde det var koreograferat.

Jonna: En annan sjukt kul sak var en spelning då en äldre dam upptäckte en utplacerad mick som skulle ta upp publikljud. Hon ställde sig vid den med händerna bakom ryggen, som om hon var Liam Gallagher, och sjöng med för full hals. Alla i bandet undrade vem det var som sjöng och när vi såg henne stå där och gasta fick vi kämpa för att inte lägga oss på golvet och skratta mitt under vårt framförande.

Vad lyssnar ni på i turnébussen?


Paul: Publikljudet i TV-spelet Fifa, det hörs hela tiden när någon gör mål, haha. Nä men skämt åsido så lyssnar vi på allt möjligt.

Jonna: Paul, du brukar spela en skön blandning av typ Queen, Bowie och The Clash. Och du, Rab tar in lite mer typ Kanye West, Beyoncé och så. Det är en skön mix av allt möjligt.

ANNONCE