Nyhet

''Vi som får bidra med mörkret helt enkelt''

Manifest On Tour-aktuella Age Of Woe pratar favoritgig och chockerande turnéögonblick.

På lördag gästar projektet Manifest On Tour Göteborg och sex band står då på Brewhouse scen: Age Of Woe, In I Dimman, Whirl Orchestra, Wildebeest, Emmecosta och The Tapes.

Vi tog oss ett snack med sångaren Sonny Stark i Age Of Woe, ett punkigt black metal-band från Göteborg som i år släppt sitt debutalbum Inhumanform.

Hur kommer det sig att ni spelar på Manifest On Tour?

– Vi kände att det kunde vara en kul utmaning och sen stödjer vi själva syftet med Manifestgalan och Manifest on Tour. Vi tycker det är viktigt att värna om oberoende musik. Sen har vi aldrig deltagit i sådana här sammanhang förut, så det blir något helt nytt för oss.

Vad förväntar ni er av spelningen?

– Jag vet faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig. Som sagt, detta är ett helt nytt forum för oss, så vi tar oss an det här utan några större förväntningar. Men det är klart att det är väldigt kul att få synas i ett nytt sammanhang och det kanske även kan lära oss ett och annat.

Vad kan publiken förvänta sig av er?

– Skitigt sväng, intensitet och tyngd. Som enda metalband denna kväll är det vi som får bidra med mörkret helt enkelt.

Är det viktigt för er att komma ut och spela live?

– Absolut! Det är som att fråga om det är viktigt för en person att andas. Självklart är det viktigt. Det är då man som band utvecklas allra mest och blir en sammansvetsad enhet och det är även det bästa sättet att marknadsföra sig på.

Har ni någon koll på de andra banden den kvällen?

– Nja, det vill jag väl inte påstå. Jag har varit inne och lyssnat på alla band som ska spela och det är ju väldigt hög klass på allt måste jag säga. Och även om det inte riktigt min typ av musik ska det bli kul att se vissa av banden live.

Ni har hunnit vara ute i Europa en del och spelat, har du något favoritgig?

– Att spela i en gammal flyghangar på den tjeckiska landsbygden var onekligen speciellt och något jag inte glömmer i första taget. Hamburg är alltid en upplevelse och väldigt kul. Sen har vi gjort otroligt bra gig i Köpenhamn den senaste tiden också som hör till mina favoriter, men det är svårt att välja ut ett specifikt.

Vad är det konstigaste som hänt under en turné?

– Det finns mängder med historier att berätta om allt ifrån knappt kördugliga turnéfordon, scengolv som ger vika, misstänkta vägpirater och råttbon till sovrum. Men det märkligaste är nog när vi under en turné i april 2012 välkomnas till Polen av en otroligt berusad polack som i vägkanten uträttar sina behov (ja, nummer två) i diket med ändan mot vägen. Chockerande och otroligt kul.

ANNONCE