Nyhet

Botswansk metal till Sverige

Här kan man höra heavy metal med spår av stamkrig och Juju-ockultism.

Selam är en organisation som aktivt jobbat med att promota band och artister från länder som inte vanligtvis får så stort genomslag i Sverige. Genom att arrangera spelningar, seminarier och festivaler vill de skapa en scen för World Music. De har tidigare varit med och promotat exempelvis Polarpris-vinnaren Youssou N'Dour och puertoricanen Don Omar. Näst i tur står bandet Skinflint, något så spännande som Botswansk metal.

Gruppen är landets mest populära metalband och har turnerat över hela Afrika. De består av Giuseppe Sbrana, Kebonye Nkoloso och Sandra Sbrana. De spelar en traditionell heavy metal men använder sig av förfädernas tro, stamkrig och Juju-ockultism i sina texter och skiljer sig därför en del från västvärldens metalscen.

Salem fick upp ögonen för trion när de besökte staden Gaborone tidigare i våras och bestämde sig då för att plocka över dem till Sverige. Sagt och gjort, två datum är klara och snart är det dags. 31 oktober är det Umeå, och Scharinska som gäller och 2 november är det stockholmska Debaser Strands tur att få besök från Skinflint. Kika in videon till titelspåret på deras fjärde album Dipoko här nedan. Och vad tror ni, är Botswansk metal här för att stanna?

ANNONCE